Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
GASTRO RAJČATA
À LA HASSELBACK
Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni
a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno. Máme pro vás jeden
z mnoha tipů, jak je proměnit ve skvělou letní večeři!
Brambory Hasselback jsou známou pochutinou formy. Formu vložte do trouby a nechte
(poprvé byly podávány ve stejnojmenné stock- chleba péct (ne déle než 20 minut), zatímco
holmské restauraci), ale připravit takhle rajčata připravujete rajčata.
je novinka. A tu musíte vyzkoušet!
SUROVINY Každé rajče nakrojte v pravidelných intervalech,
Kváskový chleba nakrájený na čtverce 3-4 kra- ale nedokrojte je, takže zůstane pohromadě. Do
jíce; olivový olej; soudkovitá rajčata 12 ks; moz- každého zářezu vložte plátek mozzarelly. Do
zarella natrhaná na malé kousky 2–3 koule; středního zářezu vložte půlku bobkového listu.
bobkový list, po délce přepůlený 6 ks; bazalkové
pesto 1 malá sklenička Rajčata postavte na chleba do formy a do
POSTUP zářezů naneste ještě trochu pesta. Zakapejte
Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba potřete olivovým olejem, dobře osolte a opepřete.
olivovým olejem a pokryjte jím dno zapékací Pečte ještě 20 minut, až budou rajčata vláčná
a propečená. Podávejte s chlebem, který krásně
nasákne vypečenou šťávou. -Hanča-
44