Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

GASTRO              RAJČATA
        À LA HASSELBACK

        Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni
        a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno. Máme pro vás jeden
        z mnoha tipů, jak je proměnit ve skvělou letní večeři!

        Brambory Hasselback jsou známou pochutinou          formy. Formu vložte do trouby a nechte
        (poprvé byly podávány ve stejnojmenné stock-        chleba péct (ne déle než 20 minut), zatímco
        holmské restauraci), ale připravit takhle rajčata   připravujete rajčata.
        je novinka. A tu musíte vyzkoušet!
        SUROVINY                                            Každé rajče nakrojte v pravidelných intervalech,
        Kváskový chleba nakrájený na čtverce 3-4 kra-       ale nedokrojte je, takže zůstane pohromadě. Do
        jíce; olivový olej; soudkovitá rajčata 12 ks; moz-  každého zářezu vložte plátek mozzarelly. Do
        zarella natrhaná na malé kousky 2–3 koule;          středního zářezu vložte půlku bobkového listu.
        bobkový list, po délce přepůlený 6 ks; bazalkové
        pesto 1 malá sklenička                              Rajčata postavte na chleba do formy a do
        POSTUP                                              zářezů naneste ještě trochu pesta. Zakapejte
        Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba potřete        olivovým olejem, dobře osolte a opepřete.
        olivovým olejem a pokryjte jím dno zapékací         Pečte ještě 20 minut, až budou rajčata vláčná
                                                            a propečená. Podávejte s chlebem, který krásně
                                                            nasákne vypečenou šťávou.	  -Hanča-

44
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49