Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

GASTRO                BABIČČIN RECEPT:

                    MĚKKÉ VÁNOČNÍ
                        PERNÍČKY

        Pokud jste nezačali s pečením včas, ne-  Poté přidejte ostatní ingredience a vy-
        vadí. Můžete vyzkoušet tento recept      pracujte měkké těsto.
        na medové perníčky, které jsou hned 2.	 Hotové těsto, které je měkké a drží při
        měkké a nepotřebují uležet. A jak si je  sobě, zabalte do mikrotenové fólie a
        nazdobíte, to už je jen na vás :)        nechte ideálně přes noc odležet v lednici.
                                                 3.	 Troubu předehřejte na 160 °C a plech na
        Ingredience:                             pečení vyložte pečícím papírem. V malé
        •	 400 g hladké mouky                    misce vidličkou rozmíchejte žloutek
        •	 140 g cukru moučka                    s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé
        •	 50 g másla                            těsto vyválejte na pomoučněném vále
        •	 2 vejce                               na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary
        •	 2 lžíce kvalitního tekutého medu      a skládejte je na plech.
        •	 1 lžička jedlé sody                   4.	 Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení
        •	 1 lžička perníkového koření           potřete povrch perníčků rozšlehaným
        •	 1 žloutek na potření po upečení       žloutkem, aby dostaly pěkný lesk.
        •	 bílková poleva na ozdobení            Nechte je vychladnout a ozdobte cukro-
                                                 vou polevou.
        Postup:
        1.	 Smíchejte všechny suché přísady v misce. Dobrou chuť a krásné Vánoce! -Ell-
44
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49