Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
GASTRO BABIČČIN RECEPT:
MĚKKÉ VÁNOČNÍ
PERNÍČKY
Pokud jste nezačali s pečením včas, ne- Poté přidejte ostatní ingredience a vy-
vadí. Můžete vyzkoušet tento recept pracujte měkké těsto.
na medové perníčky, které jsou hned 2. Hotové těsto, které je měkké a drží při
měkké a nepotřebují uležet. A jak si je sobě, zabalte do mikrotenové fólie a
nazdobíte, to už je jen na vás :) nechte ideálně přes noc odležet v lednici.
3. Troubu předehřejte na 160 °C a plech na
Ingredience: pečení vyložte pečícím papírem. V malé
• 400 g hladké mouky misce vidličkou rozmíchejte žloutek
• 140 g cukru moučka s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé
• 50 g másla těsto vyválejte na pomoučněném vále
• 2 vejce na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary
• 2 lžíce kvalitního tekutého medu a skládejte je na plech.
• 1 lžička jedlé sody 4. Pečte 8–10 minut a ihned po vytažení
• 1 lžička perníkového koření potřete povrch perníčků rozšlehaným
• 1 žloutek na potření po upečení žloutkem, aby dostaly pěkný lesk.
• bílková poleva na ozdobení Nechte je vychladnout a ozdobte cukro-
vou polevou.
Postup:
1. Smíchejte všechny suché přísady v misce. Dobrou chuť a krásné Vánoce! -Ell-
44