Page 47 - EnterDC ONLINE
P. 47

GASTRO: RESTAURACE - KAVÁRNY - BARY

Mně se obecně příčí někomu platit desítky          Vůbec ne, každý den máme na výběr ze dvou       GASTRO
tisíc korun za pronájem místa, to bychom opět      příchutí a v každém stánku je jiná. Vanilku
sklouzli k té komerci, o které jsem mluvil na      máme ale každý den, protože ať je člověk na     47
začátku. Pevně věřím, že chuť naší zmrzliny lidi   čokoládu, pistácii nebo ovoce, vanilku milují
dokáže motivovat k tomu, aby si z centra ten       všichni. A tu naši prostě milují, takovou
kousek zajeli.                                     neseženete v celém Ústeckém kraji.
A kde přesně vás zákazníci najdou?                 Máte se zmrzlinou další plány? Co tře-
Tak stánek v Huntířově přejet nejde - od Děčína    ba další pobočky, rozvoz zmrzliny a po-
                                                   dobně?
hned za cedulí vlevo na terase motorestu. Ve       Těch nápadů je celá řada. Letos jsme například
Dvořákově ulici je stánek v sídlišti, takže pokud  do obou stánků zavedli pro děti ledovou tříšť
jedete od centra Kamenickou a minete Albert,       a pro dospělé domácí ledovou kávu, kterou
další odbočkou vlevo do sídliště a hned vpravo     připravujeme přímo čerstvou před zákazníkem
dál do sídliště do kopce a po cca 100 metrech je   ručně v shakeru. Zmrzlinu také poléváme
náš stánek vedle potravin.                         na přání horkou čokoládou nebo posypeme
Stále mluvíme o „jiné” zmrzlině. Co je             oříšky nebo čokoládovými hoblinkami.
tedy to„retro”?                                    V tomhle směru mi velmi pomáhá moje žena
Zaprvé to jsou zmrzlinové stroje bez nášlehu.      a celá rodina Olinky Keltnerové. V kombinaci
To znamená, že při výrobě zmrzliny není            s tím, že nasloucháme našim zákazníkům, je
do směsi vháněn přebytečný vzduch, a tak           to prakticky nevyčerpatelná studnice nápadů.
zákazník dostane skutečně zmrzlinu a ne
zmrzlinu se vzduchem jako jinde. Já se držím       Dáte si ještě i vy zmrzlinu?
„komunistické“ technologie. A stejně tak je        Samozřejmě, já každé ráno, když ji připravuji,
tomu s chutí - starší ročníky si určitě pamatují   a vždy musím vzít na ochutnání domů dětem
tu „klasickou” vanilkovou zmrzlinu, která          i manželce. I po dvou letech mě vždy zahřeje,
byla už na pohled naprosto úžasná a v chuti        jak jim chutná. To je pro mě víc než vydělané
naprosto nepřekonatelná. A přesně takovou si       peníze.
u nás můžete ochutnat každý den.
Každý den? To máte pouze vanilkovou?                                               -redakce-
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52