Page 46 - EnterDC ONLINE
P. 46

GASTRO                   GASTRO: RESTAURACE - KAVÁRNY - BARY

                RETROZMRZKA
             ANEB JAK CHUTNALA
              ZA NAŠEHO MLÁDÍ

               V Děčíně se prodává točená zmrzlina na více místech. Jedna je ale zvláštní. Na první
               pohled vás zaujme nápis „Retrozmrzka”, pro kterou jezdí lidi i přes celé město. Když pak
               přijdete blíž, čeká na vás nabídka několika chutí točené zmrzliny (která se mění každý den)
               a spousta variant nejrůznějších oplatků a posypek. O tom, jak se dělá zmrzlina„jinak”, jsme
               si povídali s děčínským zmrzlinářem Alešem Krausem.

                                                              nebyla jiná možnost, než si otevřít stánek sám.

                                                              To se jednoduše řekne, ale určitě to tak
                                                              jednoduché nebylo?
                                                              Tak samozřejmě, neslo to s sebou nějaké
                                                              investice a byrokratické úkony. Navíc mám
                                                              svou firmu, kterou jsem musel na chvíli dát
                                                              stranou. Myslel jsem si, že vytvořím stánek, ve
                                                              kterém bude prodávat brigádník a já se budu
                                                              dál věnovat své firmě. Tak jednoduché to ale
                                                              opravdu není a samotná výjimečná kvalita
                                                              a chuť naší zmrzliny nestačí. Prakticky řečeno
                                                              přinášíme inovace každý den - od prvního
                                                              stánku v Huntířově, kde byl prakticky jen stroj,
                                                              přišla celá řada vylepšení.

                                                              Letos jste otevřel i váš druhý stánek ve
               Aleši,jakjstesedostalkprodejizmrzliny? Dvořákově ulici. Takže vás to chytlo?
               Když máte děti, záleží vám na tom, co jí. Určitě. Postupem času nám totiž do Huntířova
               Kdekoliv jsem jim koupil zmrzlinu, nikdy nebyla začali jezdit lidi z Děčína, kteří kvůli kvalitě
               tak dobrá, jakou jsme měli kdysi my. Začal jsem a chuti obětovali svůj čas a pohodlí. Proto jsem
               proto zjišťovat, proč tomu tak je a zjistil jsem se rozhodl jim vyjít vstříc a otevřít jim stánek
               až hrůznou realitu - zmrzliny se dnes dělají vDěčíně.Navícjsempoprvnísezóněmělvhlavě
               z prášků plných éček, pumpuje se do nich vylepšení, která se v Huntířově aplikovat nedala.
               vzduch, aby se ušetřily náklady a obsah ovoce
               je minimální. Žádná alternativa nebyla, takže Říkáte ve Dvořákově ulici, proč ne v cen-
               pokud jsem chtěl pro děti „jinou” zmrzlinu, tru nebo u supermarketu?
      46
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51