Page 61 - EnterDC ONLINE
P. 61
GASTRO: RECEPT
krájíme na kostky a namočíme je v mléce. Špenát spaříme a necháme okapat, GASTRO
V misce utřeme máslo se žloutky a solí, (použijeme-li kapustu, povaříme ji spolu
přidáme vymačkané rohlíky, špenát, nadrobno s kolečky mrkve, rovněž dáme okapat),
pokrájené uzené maso, rozetřený česnek, posekáme na kousky.
pepř a polévkové koření. Nakonec opatrně Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme
vmícháme dotuha ušlehaný sníh ze tří bílků. a se zeleninou i pokrájenými bylinkami
Hmotu vložíme do tukem vymazané a strou- vmícháme do těsta, které dáme znovu krátce
hankou vysypané zapékací misky nebo do vykynout. Poté vše vložíme do tukem vyma-
nízké bábovkové formy (věnec) a pečeme zané formy a zvolna upečeme.
v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne. KLOBÁSOVÁ NÁDIVKA
Jako příloha se hodí americké nebo šťouchané Potřebujeme: 7 rohlíků, 1/2 l vývaru
brambory. z uzeného masa, 200 g klobásy, 200 g
ZELENINOVÁ BÁBOVKA S BYLINKAMI vařeného uzeného masa, 1 menší pórek, 6 až
Potřebujeme: 400 g brambor, 200 g hrubé 7 vajec, jarní bylinky, mletý pepř, kmín, sůl, tuk
mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 balíček na vymazání pekáčku, 2 nebo 3 vejce uvařená
sušeného droždí, 3 vejce, asi 300 ml zele- natvrdo
ninového vývaru, trochu pepře, drceného
kmínu, vegety, podle chuti sůl, 250 g listového
špenátu nebo kapusty, 250 g mrkve, 100 g an-
glické slaniny, petrželku, pažitku, libeček
Jak na to Jak na to: Rohlíky namočíme v uzeném výva-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je ru, potom je vymačkáme, přidáme na kolečka
a prolisujeme. Z mouky, droždí, brambor, va- pokrájenou klobásu, umleté uzené maso,
jec, vývaru, koření a soli vypracujeme vláčné nadrobno pokrájený pórek, žloutky, nasekané
těsto a dáme je vykynout. bylinky, koření, sůl a promícháme. Nakonec
přidáme sníh z bílků a lehce promícháme.
Směs dáme do tukem vymazaného pekáčku,
do povrchu zatlačíme čtvrtky uvařených vajec
a zvolna pečeme dočervena.
-ireceptar.cz-
61