Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44

GASTRO: PROČ PÍT BURČÁK

GASTRO                          ZAČALA
                 SEZÓNA VINOBRANÍ

           VÍTE PROČ JE PITÍ
        BURČÁKU ZDRAVÉ?

        Září je měsícem vína a burčáku, o němž jeho milovníci tvrdí, že má blahodárné účinky na
        organismus. Neinformovaní se bojí, že po koštování nestihnou doběhnout na záchod.
        V čem spočívá jeho “zázračná”síla a jak poznat správný burčák?

        Je pravda, že tělu dokáže pomoci, ale určitě     starců”, bohužel jde o nesprávné označení, což
        se nedržte receptu vinařů, podle kterého se      našemu webu potvrdil i ředitel Vinařského
        má vypít za sezónu burčáku tolik, kolik vám      fondu Ing. Jaroslav Machovec. Proto tedy raději
        v žilách koluje krve (průměrně 5 litrů). Lékaři  zůstaneme u původního názvu - burčák.
        proti jeho konzumaci nic nemají, jen doporučují  Jde o zkvašenou šťávu z hroznů, kterou si
        malé dávky a hlavně kupovat kvalitní výrobek.    můžete zakoupit od 1. srpna. Znalci vám však
        Skutečně jde o přírodní medicínu?                budou tvrdit, že v nejlepší kondici je “víno”
        CUKR VERSUS ALKOHOL                              pouhé tři dny. Kvalitní burčák se vyrábí z od-
        Jistě jste v posledních dnech zaznamenali, že    kaleného moštu, který neobsahuje žádné pes-
        se burčáku v některých médiích říká “Mléko       ticidy a jiné chemikálie z postřiků.

44
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49