Page 44 - EnterDC ONLINE
P. 44
GASTRO: PROČ PÍT BURČÁK
GASTRO ZAČALA
SEZÓNA VINOBRANÍ
VÍTE PROČ JE PITÍ
BURČÁKU ZDRAVÉ?
Září je měsícem vína a burčáku, o němž jeho milovníci tvrdí, že má blahodárné účinky na
organismus. Neinformovaní se bojí, že po koštování nestihnou doběhnout na záchod.
V čem spočívá jeho “zázračná”síla a jak poznat správný burčák?
Je pravda, že tělu dokáže pomoci, ale určitě starců”, bohužel jde o nesprávné označení, což
se nedržte receptu vinařů, podle kterého se našemu webu potvrdil i ředitel Vinařského
má vypít za sezónu burčáku tolik, kolik vám fondu Ing. Jaroslav Machovec. Proto tedy raději
v žilách koluje krve (průměrně 5 litrů). Lékaři zůstaneme u původního názvu - burčák.
proti jeho konzumaci nic nemají, jen doporučují Jde o zkvašenou šťávu z hroznů, kterou si
malé dávky a hlavně kupovat kvalitní výrobek. můžete zakoupit od 1. srpna. Znalci vám však
Skutečně jde o přírodní medicínu? budou tvrdit, že v nejlepší kondici je “víno”
CUKR VERSUS ALKOHOL pouhé tři dny. Kvalitní burčák se vyrábí z od-
Jistě jste v posledních dnech zaznamenali, že kaleného moštu, který neobsahuje žádné pes-
se burčáku v některých médiích říká “Mléko ticidy a jiné chemikálie z postřiků.
44