Page 61 - EnterDC ONLINE
P. 61
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
KOKOSOVÉ MAKRONKY namočte do rozpuštěné bílé čokolády.
PIŠKOTOVÉ KULIČKY S KAŠTANOVÝM
PYRÉ
Potěší především milovníky čokolády. Tu si Tip pro ty hospodyňky, které se chtějí před GASTRO
rozpustíte ve vodní lázni v nerezové misce. Ve hosty opravdu blýsknout. Kuličky vytvoříte
velké míse si ušleháte spolu s kakaem, cukrem z hmoty smíchané z kaštanového pyré,
a solí z bílků sníh, do kterého potom postupně strouhaných piškotů, moučkového cukru
vmícháte strouhaný kokos a tolik čokolády, aby a vanilkového cukru, másla a rumu. Pozor, před
jí byl kokos dostatečně obalen. Ze směsi pak tvarováním koulí ji musíte nechat alespoň 2
utvoříte hrudky, které po jedné nakladete na hodiny odležet. Kuličky vyrovnejte na plech
plech. Pečte 15 minut na 170 °C. a svrchu je polijte polevou z čokolády na vaření
VÁLEČKY S CHILLI a ztuženého tuku. Hotové cukroví servírujte
v papírových košíčcích.
ZDRAVÉ MRKVOVÉ CUKROVÍ
Pokud se nechcete vzdát zdravé stravy ani
o Vánocích, zkuste upéct mrkvové cukroví.
Strouhanou mrkev utřete s tukem a do směsi
Proč si uprostřed zimy nedopřát něco exoti- poté vmícháte prosetou mouku s práškem do
ckého? Těsto vypracujte z mouky, cukru, pečiva. Těsto standardně vyválejte a vykrájejte
soli, vejce, másla, zakysané smetany a chilli z něj libovolné tvary. Jednotlivé kousky ozdobte
koření. Nechte ho v lednici odležet a pak mandlí a upečte. Na závěr ještě celou tu do-
z něj vytvarujte válečky silné asi 1,5 cm. Po brotu poprašte moučkovým cukrem.
upečení je nechte vychladnout a jejich konce -Hanča-
61