Page 61 - EnterDC ONLINE
P. 61

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

KOKOSOVÉ MAKRONKY                               namočte do rozpuštěné bílé čokolády.
                                                PIŠKOTOVÉ KULIČKY S KAŠTANOVÝM
                                                PYRÉ

Potěší především milovníky čokolády. Tu si      Tip pro ty hospodyňky, které se chtějí před       GASTRO
rozpustíte ve vodní lázni v nerezové misce. Ve  hosty opravdu blýsknout. Kuličky vytvoříte
velké míse si ušleháte spolu s kakaem, cukrem   z hmoty smíchané z kaštanového pyré,
a solí z bílků sníh, do kterého potom postupně  strouhaných piškotů, moučkového cukru
vmícháte strouhaný kokos a tolik čokolády, aby  a vanilkového cukru, másla a rumu. Pozor, před
jí byl kokos dostatečně obalen. Ze směsi pak    tvarováním koulí ji musíte nechat alespoň 2
utvoříte hrudky, které po jedné nakladete na    hodiny odležet. Kuličky vyrovnejte na plech
plech. Pečte 15 minut na 170 °C.                a svrchu je polijte polevou z čokolády na vaření
VÁLEČKY S CHILLI                                a ztuženého tuku. Hotové cukroví servírujte
                                                v papírových košíčcích.
                                                ZDRAVÉ MRKVOVÉ CUKROVÍ

                                                Pokud se nechcete vzdát zdravé stravy ani
                                                o Vánocích, zkuste upéct mrkvové cukroví.
                                                Strouhanou mrkev utřete s tukem a do směsi
Proč si uprostřed zimy nedopřát něco exoti-     poté vmícháte prosetou mouku s práškem do
ckého? Těsto vypracujte z mouky, cukru,         pečiva. Těsto standardně vyválejte a vykrájejte
soli, vejce, másla, zakysané smetany a chilli   z něj libovolné tvary. Jednotlivé kousky ozdobte
koření. Nechte ho v lednici odležet a pak       mandlí a upečte. Na závěr ještě celou tu do-
z něj vytvarujte válečky silné asi 1,5 cm. Po   brotu poprašte moučkovým cukrem.
upečení je nechte vychladnout a jejich konce    		 	                              -Hanča-

                                                                                                  61
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66