Page 49 - EnterDC ONLINE
P. 49
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
POMERANČOVÉ CARPACCIO (stačí jej zbavit vrchních tvrdých listů a na-
Ingredience: 1 větší pomeranč, 2 lžíce za- krájet na proužky), nebo jej bez vrchních listů
kysané smetany, 1 lžíce nesolených pistácií, uvařte rozkrojený na polovinu.
1 lžička medu OSTRÝ SALÁT S HOVĚZÍM
Postup: Pomeranč oloupeme a nakrájíme na Ingredience: 3 bifteky, sůl, pepř, 4 lžíce GASTRO
kolečka, ta vyskládáme na talíř a zakápneme za- oleje, 6 lžic sojové omáčky, 6 rajčat, 1 salá-
kysanou smetanou, medem a posypeme oříšky. tová okurka, 1 červená chilli paprička, 2 lžíce
KUŘECÍ PLÁTKY SE SEZAMEM A FE- najemno nakrájených koriandrových listů,
NYKLEM 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku,
šťáva ze dvou limetek
Ingredience: 100 g kuřecích prsíček,
1 grapefruit, 1 citron, 1 lžička sojové omáčky, Postup: Bifteky osolíme, opepříme a na
50 g fenyklu, 50 g listového salátu, 1 lžička lžíci rozpáleného oleje opečeme z každé
sezamových semínek, 1 lžíce olivového oleje, sůl strany 2-3 minuty, vyndáme a necháme asi
Postup: Omyté maso nakrájíme na plátky, po- minutu odpočívat. Poté je nakrájíme na velmi
kapeme šťávou z půlky grapefruitu, citronem, tenké proužky. Výpek promícháme se sojovou
sojovou omáčkou a necháme asi 30 minut omáčkou, necháme povařit a odstavíme.
marinovat. Maso vyjmeme, osmahneme na
oleji z obou stran, upravíme na talíř, přelijeme Rajčata nakrájíme na osminky, okurku
marinádou a přidáme nakrájený salát omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
a očištěný fenykl. Před podáváním posypeme Papričku zbavíme semínek a nakrájíme
sezamovými semínky. najemno. Zeleninu, chilli papričku a maso
Jako přílohu si dejte fenykl. Buď za studena promícháme v míse.
Jarní cibulku nakrájíme na šikmo na kolečka.
Česnek oloupeme a najemno nakrájíme. So-
jový základ, limetkovou šťávu a zbytek oleje
promícháme a vmícháme do salátu, posypeme
koriandrem.
Dobrou chuť :) -Hanča-
49